Kastelli ostaa Laptitecin Pientalot -liiketoiminnan

Kastelli-talot Oy ostaa Laptitec Oy:ltä sen kaikkiin pientaloihin kohdistuvan LVI-liiketoiminnan sekä Kastellin pientaloihin liittyvän sähköliiketoiminnan. Liiketoimintakauppa on määrä panna täytäntöön 30.11.2019. Laptitecilta Kastelliin siirtyy kaupan yhteydessä vanhoina työntekijöinä 59 henkilöä.

–Kastelli oli Laptitecille kaupan kohteena olevan liiketoiminnan keskeinen asiakas. Liiketoiminnan myynti Kastellille selkeyttää strategiaamme antaen meille mahdollisuuden keskittyä jatkossa ennen kaikkea sähköliiketoimintaan ja näin palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin asunto- ja toimitilarakentamisessa sekä linjasaneerauksissa, arvioi kaupan vaikutuksia Laptitec Oy:n toimitusjohtaja Jussi Holma.

Kauppa on Kastelli-talot Oy:n toimitusjohtaja Joran Hasensonin mukaan yritykselle strateginen ratkaisu. Talotekniikan osuus pientalorakentamisen kustannuksista on noin viidennes. Sen merkitys korostuu jatkossa entisestään muun muassa teknologisen kehityksen ja energiatehokkuuden sekä ympäristönäkökohtien rakentamiselle tuomien vaatimusten myötä.

–Haluamme integroida tiiviisti liiketoimintaamme näin kriittisen osan pientalorakentamista ja asiakastyytyväisyyden keskeisen elementin. Tämä antaa meille hyvät edellytykset tehokkaalle tuote- ja palvelukehitykselle sekä projektinhallinnalle, sanoo Hasenson.

Kauppa samaan Harjavalta-konserniin kuuluvan Laptitecin kanssa oli alusta alkaen Kastellille luontevin laajentumisvaihtoehto. Oston kohteena oleva LVIS-liiketoiminta palvelee Kastellin Muuttovalmis-, Viittä Vaille Valmis- sekä aluerakentamiseen, perustajaurakointiin ja asunto-osakeyhtiömuotoiseen asumiseen pohjautuvaa EasyIn -rakennuskonsepteja.

Lisätietoja:

Laptitec Oy
toimitusjohtaja Jussi Holma
puh. 050 462 7695

Kastelli-talot Oy
toimitusjohtaja Joran Hasenson
puh. 0400 285 718

Kastelli-talot Oy on perustettu vuonna 1989. Se kuuluu Harjavalta-konserniin. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2018 noin 420 MEUR ja sen palveluksessa oli 1177 henkilöä. Kastelli on pientalorakentamisen markkinajohtaja. Kaikkiaan Kastelli-pientaloja on rakennettu Suomessa noin 25 000.  Yritys valmistaa ja myy pientalo- ja huvilapaketteja ja toteuttaa kehittämänsä EasyIn-konseptin mukaisia aluerakentamisprojekteja pääkaupunkiseudulla. Kastelli-talot Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli noin 85,4 miljoonaa euroa ja se työllisti vuoden 2018 lopussa 103 henkilöä.

Laptitec Oy on perustettu vuonna 2004. Yhtiö tarjoaa talotekniikan suunnittelu- ja asennuspalveluja kohderyhmiin Pientalot, Asunnot, liike- ja palvelutilat, sekä Linjasaneeraukset. Laptitecin liikevaihto vuonna 2018 oli 27,9 miljoonaa euroa ja se työllisti vuoden 2018 lopussa noin 190 henkilöä. Yhtiö on osa 741 henkilöä työllistävää Lapti Groupia.

 

Takaisin